18.01.19 Evaluering af sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab (SSF)

jan 18, 2019

Als Researchs rapport Evaluering af sundheds- og seksualundervisning, som er udarbejdet for Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) i samarbejde med Epinion og Sex & Samfund, er netop udkommet.

Fotograf: Pernille Ane Egebæk, Sex & Samfund

Rapporten peger på, at der er store udfordringer med undervisningen i det obligatoriske emne sundheds- og seksualundervinsing og familiekundskab i grundskolen. Der mangler bl.a. ledelsesmæssig prioritering og en klar ansvarsfordeling.

Undervisningsministeriet skriver følgende på deres hjemmeside:

”Undersøgelsen tyder på, at der er behov for at justere og løfte undervisningen i sundheds- og seksualundervisning samt familiekundskab i grundskolen. Det er vigtige emner. Derfor har jeg også inviteret til dialogmøde med interessenterne på området, hvor vi skal drøfte, hvordan vi kan styrke undervisningen til gavn for lærere og elever,” siger undervisningsminister Merete Riisager.

Undersøgelsen er baseret på syv surveys blandt skolechefer, skoleledere, undervisere og elever i 4., 7., og 9. klasse samt casebaseret interview med elever, lærere og skoleledere på 3 folkeskoler og 2 frie grundskoler. 

Download rapporten her og bilag her.

Læs mere på Undervisningsministeriets hjemmeside her.
Jyllands-Posten skriver om rapporten her.
Der er også bragt artikler om evalueringens fund i Skoleliv.dk her og Folkeskolen.dk her.

Kategori: Generel
Skrevet af: AlsAdmin