29.02.16 Makkerlæsere skal bryde den sociale arv

feb 29, 2016

Chefkonsulent Bjarke Følner var her til morgen i P1 og på DR2 for at fortælle om perspektiverne i projektet Makkerlæsning

I perioden november 2015 til marts 2016 står Als Research bag pilotfasen i afprøvningen af den skoleunderstøttende metode Makkerlæsning. Projektet gennemføres for Socialstyrelsen og Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, og har til formål at forbedre udsatte og anbragte børns faglige niveau i læsning i folkeskolens 3. og 5.klasse. Læs mere her.

Bjarke var i denne forbindelse i studiet hos P1 og DR2 her til morgen, for at fortælle om perspektiverne i projektet. Metoden har været afprøvet i Storbritannien og Sverige, hvor den har vist bemærkelsesværdigt gode resultater: På blot 4 måneder har børnene gennemsnitligt forbedret deres læsealder med knap 1 år! Samtidig viser forskning, at bedre læsefærdigheder har stor betydning i forhold til at øge udsatte børns muligheder for at få et godt voksenliv.

Hør indslaget på P1 her og se indslaget på DR2 her.

Foruden pilotfasen i Makkerlæsning står Als Research også bag afprøvningen af det skoleunderstøttende projekt Klub Penalhus, som ligeledes henvender sig til udsatte og anbragte børn og gennemføres på vegne af Socialstyrelsen. Læs mere her.

Kategori: Generel
Skrevet af: AlsAdmin