01.10.15 Nydanske LGBT-personers levevilkår

okt 1, 2015

Undersøgelsesrapporten "Nydanske LGBT-personers levevilkår" er netop udkommet.

Als Research har i perioden november 2014 - september 2015 udført en omfattende undersøgelse af nydanske LGBT-personers levevilkår for Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling.

Rapporten, som netop er udkommet, viser bl.a., at den psykiske trivsel blandt et betydeligt mindretal af nydanske homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede er meget dårlig. Hver tredje (33%) har overvejet selvmord inden for det seneste år og flertallet holder deres seksuelle orientering eller kønsidentitet skjult over for deres forældre og andre familiemedlemmer.

Undersøgelsen er baseret på en spørgeskemaundersøgelse blandt mere end 3.300 LGBT-personer i Danmark, som gør det muligt at sammenligne levevilkårene blandt nydanske LGBT-personer med andre LGBT-personer i Danmark. Desuden er der gennemført 50 dybdegående interview med nydanske LGBT-personer og en repræsentativ holdningsundersøgelse, som belyser holdninger til LGBT blandt nydanskere generelt.

Ministeriets pressemeddelelse kan læses her.

Rapporten kan downloades og læses i sin fulde længde her.

I forbindelse med offentliggørelsen har Politiken, Jyllands-Posten og Kristeligt Dagblad artikler om undersøgelsen. De kan læses her:

"Hver tredje nydanske homoseksuelle har overvejet selvmord"
Politiken, 1.oktober 2015

"Hver tredje homoseksuelle nydansker har overvejet selvmord"
Kristeligt Dagblad, 1.oktober 2015

"Undersøgelse: Hver ottende indvandrerhomo er blevet udsat for vold"
Jyllands-Posten, 1. oktober 2015

Kategori: Generel
Skrevet af: AlsAdmin