22.06.15 Egypten og Jordan

jun 22, 2015

Som led i effektstudiet af DUF's Dialogambassadørprogram har Als Research været i Egypten og Jordan for at foretage interviews.

Effektstudiet af DUF's Dialogambassadørprogram er i fuld gang, og i denne forbindelse besøgte vi tidligere på måneden Kairo, Egypten, og Amman, Jordan, for at tale med en række unge internationale 'dialogambassadører'.

Effektstudiets formål er at undersøge programmets effekt på kernedeltagerne - de unge, frivillige 'dialogambassadører' - med henblik på læringsresultater og -processer. For at opnå denne indsigt foretager vi blandt andet en række gruppeinterviews med de egyptiske, jordanske og danske unge, som har været en del af programmet siden dets etablering i 2009.

Interviewene i Kairo blev foretaget i lokaler stillet til rådighed af DUF's egyptiske samarbejdspartner - disse beliggende for enden af den meget omtalte Mohamed Mahmoud-gade. Gaden fører fra Tahrirpladsen og ned til politiets hovedkvarter i indenrigsministeriet og var i 2011 centrum for en række sammenstød. I en pause mellem interviews blev der tid til en gåtur i gaden som stadig bærer præg af revolutionens grafitti. Det visuelle vidnesbyrd spillede en rolle i revolutionen kampe og har stadig stor betydning for aktivister og kunstnere. Netop derfor er nedenstående væg blevet omdrejningspunktet for en graffiti-strid mellem det tidligere danskstøttede projekt Women on Walls og lokale graffiti-kuntnere.

Ganske uvidende om konflikten tog vi på vores gåtur nedenstående billede: et hjerte med vinger og taleboblen "Unlock your passion" malet af den kvindelige graffiti-gruppe. Nedenunder ses med grøn spraymaling det seneste modsvar i konflikten.

Du kan læse meget mere om graffiti-konflikten i denne artikel publiceret under vores besøg i Kairo.

 

Herunder en samling af stemningsbilleder Kairo og Amman:

Mohamad Mahmoud-gaden; tæt på det amerikanske universitet

 

Downtown shopping i Kairo

 

Downtown Amman

Kategori: Generel
Skrevet af: AlsAdmin